HSL Management B.V.  Performance Management
Performance Management

Performance management betekent dat u altijd een goed zicht heeft op al uw business processen en zodat u direct op de hoogte bent van alle zaken waar binnen uw bedrijf wordt gestuurd. Vele zaken vinden hun neerslag in financiële systemen, maar performance management is niet alleen financieel, want vele operationele zaken zijn niet financieel gebonden, maar hebben zeker hun invloed op uw strategische doelstellingen.
Met behulp van performance management tools kunt u deze strategische doelstellingen in kaart brengen en in verbinding brengen met de diverse operationele plannen.

Balance Scorecard / Business Dashboard

Met een Balanced Scorecard kunt u uw strategie vastleggen en tevens verbinden naar alle operationele plannen, en geeft u direct het inzicht van de plannen versus de actuele gegevens door alle geledingen binnen uw bedrijf.

Business Analyser

Om op een eenvoudige wijze eventuele afwijkingen te kunnen analyseren moet u dieper gaan zoeken om te achterhalen waardoor deze afwijkingen worden veroorzaakt, vaak zelfs tot op het laagste detailniveau binnen een andere applicatie. Hierbij wilt u natuurlijk niet in allerhande systemen inloggen en op verschillende wijzen opnieuw gegevens gaan zoeken. Moderne Performance Management tools hebben dan ook de beschikking over grafische en webbased analysesystemen waarmee u een volledig en diep inzicht krijgt, ook op de laagste transactieniveau's, en vaak tevens binnen andere applicaties.

Business Planner

Financiële cijfers, zowel de actuele als de budgetgegevens, vormen uiteraard een van de belangrijke sturingselementen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat deze cijfers op een begrijpelijke en inzichtelijke manier worden weergegeven dat ook niet financiële personen in uw bedrijf de gegevens kunnen begrijpen. Budgetten werden tot voor enkele jaren geleden door financiële administraties beheerd en tevens ingevoerd, maar de operationele personen werden hier wel op afgerekend, maar hadden hier geen invloed op. Daarom is de nieuwe tendens dat budgetten voortaan door alle managers zelf worden ingevoerd en vaak op basis van gegevens die buiten financiële applicaties vallen, zoals productieplanningssystemen, inkoopsystemen, projectapplicaties, CRM, artikelgegevens, personele systemen, of andere gegevens, waar de financiële managers weer geen invloed op hebben. CFO's en controllers gaan meer de gegevens beheren, maar input, zowel top-down als bottom-up, wordt door tal van managers gedaan. Ook wilt u niet alleen maar op statische budgetgegevens uw bedrijf sturen, maar wilt u meerdere versies van budgetten willen hanteren, of wilt u met best- en slechte scenario's en "wat als" willen sturen.
De meeste uitvoerige rapportages, met grafische kenmerken, moeten mogelijk zijn en moeten voor de verschillende personen, elk met zijn eigen inzicht, beschikbaar komen. Liquiditeitsplanningen zijn hierbij ook een must.

Een goed voorbeeld van webservices op het gebied van Performance Management is de oplossing van PROCOS Benelux B.V. met haar STRATandGO™